BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 27, 2015

fuh dah bersawang.......

Assalamualaikum & good morning uols........lama dah aku tak update my blog...
tetiba pulak teringat kat blog aku yang comel nie....sekarang ini aku tengah menghitung hari untuk melahirkan khalifah Allah , usia kandungan ku dah 38 minggu. Menurut doctor aku dijangka bersalin pada 11 Jun 2015, gender my baby it's boy...sama dengan abg afiq....kesian kak aina x de kawan....x pe ye nanti kakak doakan lepas ni mama pregnant baby girl pulak ...ada lah kakak kawan...
Jumaat ni 29 Mei 2015 aku last kerja , aku ambil cuti bersalin awal....saja nak berehat-rehat kat rumah...., Memula mcm decided nak bersalin kat kpg...pastu mcm nak bersalin kat sini...entah la...kali ni mcm pening sikit.....at the last I decided nak bersalin kat Hospital Serdang....dah pergi servey kat mana Labour room...., tapi kali ni rasa macam berdebar2 nak bersalin....x kesah la...kat mana baby nak deliver...janji baby & mama sihat Waalfiat...awan-kawan tolong doakan kan semoga aku dipermudahkan urusan untuk melahirkan Khalifah Allah ni ye....ok...see you againt...bye....

Monday, January 20, 2014

Al-Fatihah

Al-Fatihah buat ibu mertuaku yang telah meninggalkan kami buat selama-lamanya pada 11.1.2014 jam 8.50 pg...semoga arwah emak di tempatkan dikalangan orang-orang yang beriman...Amin....i miss my MIL...

Tuesday, October 29, 2013

Cinta hatiku

MAMA SAYANG KORANG SANGAT- SANGAT...MUAH...

Sunday, October 27, 2013

ABC??

ABC
gelaran yg diberi oleh mak sedara kat kpg abc ialah...afiq budak comel...

Pengalaman Bersalin Part 6

Pengalaman bersalin ( part 6)
lepas tu nurse korek2 utk kluarkan darah2 beku...dah make sure darah beku semua dah keluar baru lah proses utk jahit bermula jgn risau jahit mmg akan dibius...tapi bila dia jahit kulit ke kulit tu yg terasa sakit...tapi tahan je la...tarik nafas...lepas...ulang byk kali...tak la sesakit nk bsalin tadi...dlm pkl 10 mlm diorg tolak aku ke ward...mujur ada pesakit yg discaj adalah 1 katil ksong klau x bermlm di LBR la...darah time tu mmg byk...bila nk bgun gi toilet...darah turun mcm air...menitik smpai ke lantai...lepas dah bersihkan diri...baby dah nangis2 nk susu...dgn kita yg baru bsalin keletihan terpaksa mengagahkan diri suap jgk puting wlaupun x de air susu lg...baby nangis lagi...nurse dtg tlg picit puting tgk2 ada air jernih ...dia suruh suap jgk ke baby...tapi baby still nangis...dah dkt pkl 2 pg...nurse dtg ambik baby...rasanya dia bg baby susu ...pastu jap lagi dia hantar semula ke aku...baby dah tido...Alhamdullilah nenyak baby tido smpai ke pg..

pengalaman bersalin part 5

Pengalaman Bersalin (part 5)
syukur sgt2 krn semua nurse2 kat situ byk mbantu dan mgajar aku cmana nk push..mmg kena push panjang sgt...& curi nafas.....push lagi...dlm 3 ...4 kali aku push...baby dah nmpak kepala dan tersekat...nurse suruh push lagi...aku kepenatan...& bhenti sekejap kumpul nafas yg pjg...nurse ckp kat husb ...awak tgk kepala anak awak dah keluar tapi tersekat...awak kena suruh isteri awak push utk kali terakhir...push sekuat hati...takut baby lemas klau lama sgt..nurse tu pun tolong push perut aku...aku pun push sekuat hati ....syukur Alhamdullilah akhirnya tepat jam 8.38 mlm jumaat lahirlah seorg putera yg dinanti2kan...seorg bayi yg comel yg cukup sifatnya...
kemudian proses utk mgeluarkan uri...
uri aku terlekat...nurse x bg push sbb takut rahim ikut sekali...nurse suruh batuk2 sikit...still uri x mo keluar.. dtg senior nurse tadi goyang2 perut aku...tekan2 sikit...then suruh aku batuk lagi...baru la uri keluar...

Pengalaman bersalin part 4

Pengalaman Bersalin (Part 4)
nurse tgk warna air ketuban...dia kata baby dah berak dlm perut...sbb warnanya dah x berapa jernih tapi masih tahap light..light tahap 1...lagi sekali dokt check bukaan dah 4 cm...nurse bg baju utk tukar & akan ditolak ke labouroom...aku bgtau husb aku kat luar yg aku akan ke LBR..sampai ke LBR....nurse masukkan air & ubat bg bukaan cepat ...bila ubat tu berjln mmg terasa sakit mcm nak terberak..dlm pkl 6 ptg...sakitnya mmg teramat dlm 3 minit sakit...nurse bg gas sedut utk kurangkan sakit...tapi masih terasa jgk sakitnya...mulut aku x lepas2 bacaa doa nabi nuh...
pkl 8 lebih bukaan dah 10cm...baru diorg pggil husb masuk dlm LBR utk bg support & tgk isteri bsalin...sakit bersalin hanya Allah je yg tahu...disaat itu aku teringat kat my mom mcmana dia mlahirkan aku dimuka bumi ini...:'( begitu susah pyhnya seorg ibu utk mlahirkan seorg insan yg bernama anak..
proses bersalin aku disambut oleh bidan senior & nurse2 yg lain ada dlm 5 org 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...